Syv tommer tættere på en erhvervsuddannelse
17. april 2018
7. klasser i kokkedyst med overbevisende vindere
9. maj 2018
Vis alle

5. klasser laver “tiny houses”

550 5. klasses elever besøger i denne uge CELF  for at knytte fagene håndværk, design og matematik fra folkeskolen sammen med tømrer og VVS-energi uddannelsen. I deres vante omgivelser har de fremstillet plan- og facadetegninger til “tiny houses” og i den forbindelse lært om geometri, målstok,  forhold og solceller. De får også en opgave, hvor de skal regne ud, hvor meget CO2, der udledes ved strømforbrug. På CELF skal de bygge husene og montere solceller.

“Jeg har lært noget om, hvor svært det er at sætte ting sammen og bygge. Man skal virkelig tænke rigtig meget over det, siger Maria fra 5.c på Nordbyskolen. Klassekammeraten Magnus stemmer i:
“Jeg har lært, at man ikke skal dømme ting, før man har prøvet det. Jeg troede, det ville være kedeligt, men det er sjovt,” siger han.

Projektet er et samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), der bliver støttet af Nordea-fonden. Det skal kaste lys over elevers kompetence og talent inden for håndværksfagene og give eleverne konkrete erfaringer med uddannelse på en erhvervsskole.

”I fjerde og femte klasse er det et spørgsmål om, at elever og forældre får øje på erhvervsuddannelsen og får positiv erfaring med, hvad man kan der. Det her er egentlig et første lille skridt i retning af at forberede eleverne på at træffe kvalificerede valg via personlig læring,” siger Ulla Petersen, leder af UU Guldborgsund

Projektet kaldes “Værktøjer til at vælge” og løber over de næste tre år til glæde for cirka 1650 elever om året.

Værktøjer til at vælge - tiny houses