5. klasser laver “tiny houses”
18. april 2018
Tillykke til et hold nye svende
14. maj 2018
Vis alle

7. klasser i kokkedyst med overbevisende vindere

100 7. klasses elever tog hjemkundskab til kokke-niveauet, da de i går gæstede CELF’s køkkener. Men det var hold nummer 19, der løb med både publikumsprisen og dommernes 1. plads. Anette Navne fra Sakskøbing Hotel overrakte præmien og begrundede dommernes valg:

“Det var smags og kvalitetsmæssigt den lækreste burger, så stort tillykke med det. Derudover vil vi gerne rose jer for at have brugt lokale råvarer,  sagde dommeren.

7. C fra Sakskøbing skole havde blandt andet marineret deres bøf i øl fra Krenkerup og tilsat ost fra Knuthenlund, samt syltede, grønne tomater fra Saxenhøj.

Dommerne var generelt imponerede over den kreativitet de unge mennesker udviste – lige fra smagenes sammensætning til måden, hvorpå burgerne blev serveret. Et eksempel var håndværkerburgeren, der blev serveret på en mursten.

Udfordringen, der adskiller sig fra en almindelig burger, var dejen til burgerbollen. Det var en såkaldt brioche-dej og dommer Steen Mortensen, ejer af Steens bageri fortalte, at dejen er temmelig krævende:

“Den kræver opmærksomhed og kræfter. De mange mængder smør skal bankes ind i dejen, så hvis man ikke har en røremaskine, kræver det gode armkræfter,” forklarede han for de cirka 60 forældre, der lagde vejen forbi CELF, hvor også de fik lejlighed til at smage. Udover 5 store burgere producerede de unge nemlig 25 sliders til publikum.

Projektet er et samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), der bliver støttet af Nordea-fonden. Det skal kaste lys over elevers kompetence og talent inden for håndværksfagene og give eleverne konkrete erfaringer med uddannelse på en erhvervsskole. Helt konkret arbejder 4. klasserne med Lego Mindstorm på automatik og proces linjen, 5. klasserne med plantegning og byggeri af modelhus i 1:10 i tømrerværkstedet og endelig altså i kokkedyst i 7. klasserne.

”I fjerde og femte klasse er det et spørgsmål om, at elever og forældre får øje på erhvervsuddannelsen og får positiv erfaring med, hvad man kan der. Det her er egentlig et første lille skridt i retning af at forberede eleverne på at træffe kvalificerede valg via personlig læring,” siger Ulla Petersen, leder af UU Guldborgsund

Projektet kaldes “Værktøjer til at vælge” og løber over de næste tre år til glæde for cirka 1650 elever om året.