“Barbie” vandt årets dyst på HTX

Det blev sæbekassebilen “Barbie”, der løb med sejren til dette års traditionsrige løb med sæbekassebiler på Teknisk Gymnasium i Nykøbing F. fredag formiddag.

“Den er let og så har den tynde hjul,” forklarede Sebastian, der har været med til at bygge “Barbie” efter sejren, hvor der også var præmie i forhold til udseende og teknologi. Sæbekassebilerne er blot resultatet af hele seks læringsforløb med dertil knyttede rapporter. Der er lagt vægt på problembearbejdning, idefasen, produktudvikling, design, konstruktion og planlægning i forbindelse med fremstilling af bilen. I alle dele – fra fremstilling over forbrug til skrot, er miljø og ressourcehensyn være tænkt ind.

En af opgaverne eleverne har fået stillet undervejs har været:

”Lav et matrix over, hvilke ting I mener, det er vigtigt at teste og afprøve inden løbet. Det kunne for eksempel være i forhold til bilens ramme, hvor svejsninger skal styrkeprøves”

Ida Marie Pedersen er en af de elever, som har været i gang med bilerne:

”Vi er bare vildt hurtigt i gang med et projekt, hvor man lærer ting, som jeg tænker, jeg kan bruge i resten af mit professionelle liv. For eksempel hvordan man laver en projekttidsplan i MS Project,” forklarede hun inden dagens løb, som elever fra 2. C dokumenterede sådan her:

https://www.tveast.dk/artikel/gymnasieelever-dystede-i-saebekasseloeb

 

 

Vinderne med barbie-bilen. Fra venstre er det: Malene Petersen, Phillip Bøgvad ( i bilen) Hannah Panton og Sebastian Byberg (Foto: Ida Poulsen)


Lyserød var populært – også hos de besøgende børn fra Sophieskolen.