3.d. sætter brandforsikring på dagsordenen
17. maj 2017
Færdigudlært i Femern-regionen
12. juni 2017
Vis alle

Bilbranche glæder sig til nyt talentspor

Fremtidens bilværksted er gået online, og det stiller nye krav til både uddannelserne og eleverne.

Den Hvide Mercedes A 250 skiller sig ikke umiddelbart ud. Udover at den er blandt de nyere modeller på mekanikerværkstedet på CELF. Og så bliver de fleste i afdelingen for mekanikeruddannelse lidt bløde i knæene, når man spørger til den. Men også nye biler skal på værksted og så er det oftere computeren end topnøglen, der skal i sving.

”Vi bruger for eksempel bilen til at simulere et almindeligt problem på nutidens elektroniske bil, nemlig at den bremser ved modkørende trafik, fordi kameraerne ikke er vinklet korrekt,” forklarer Claus Pedersen, uddannelseschef for automekanikeruddannelsen på CELF, hvor uddannelsen til personvognsmekaniker lige nu tilpasser sig et nyt marked, og derfor vil udbyde fag på et ekstra højt niveau – et såkaldt talentspor. Det glæder Martin Plugge Kristensen fra Clausen og Larsen i Sakskøbing:

”Der er absolut brug for en større teknisk viden og flere med tekniske kompetencer sammenlignet med for bare fem år siden, hvor kun nogle komponenter var elektroniske. I dag er bilerne så spækkede med elektronik, at de selv retter ind, når du rammer vejstriberne. Hurtig og rigtig fejlfinding i de elektroniske systemer er og bliver altafgørende for, om vi har tilfredse kunder,” siger han.

Det synspunkt deler Kim Frimann fra Nykøbing F. Der er stadig brug for ”skrue-mekanikeren” til at skifte tandrem, dæk og så videre, men:

”Vi har allerede og kommer i meget højere grad til at få brug for mekanikere, som kan gå analytisk til værks og finde fejl ved de mere tekniske sider af bilen, for eksempel kameraer og radar. Derfor er et talentspor en rigtig, rigtig god ide,” siger han.

Det nye tiltag på CELF betyder blandt andet, at projekter bliver tilrettelagt, så det bliver meget synligt, at der er et talent. som får fag på et højere niveau og kan komme i dybden med emner såsom intelligente lygter.

Talentsporet starter op til september og det er muligt at høre mere om det hele på CELF, Kringelborg Allé torsdag den 8. juni fra 8.30 til 11.00.