Business LF’s Startup Lab inspirerede HTX-elever inden eksamensprojekt

Reportage fra en VVS-faglærers nye dagligdag
18. marts 2020
CELF’s smede-elever klipper og klistrer sig ud af coronakrisen
24. marts 2020
Vis alle

Business LF’s Startup Lab inspirerede HTX-elever inden eksamensprojekt

Egentlig skulle der have været besøg fra Nicolaj, Sara og Sara fra Startup Lab på Merkurs Plads i denne uge. Da det jo ikke kan lade sig gøre, rykkede besøget ind på de digitale medier.

”3.års elever fra Teknisk Gymnasium (HTX) er netop startet på deres eksamensprojekt i faget teknologi. For at skærpe elevernes interesse for idégenerering og innovation, har vi iværksat dette tiltag”, forklarer Lektor Carsten Fold. Eleverne får inspiration til at tænke i iværksætterbaner, både i forhold til eksamensprojektet, men også for at inspirere dem til at tænke i disse baner, som en evt. levevej efterfølgende.”

Og hvem ved måske får eleverne en så god idé, at den rent faktisk kan udleves efterfølgende. Til det havde Nicolaj Sand fra Startup Lab en masse gode råd, baseret på hans egen erfaring med iværksætteri.

”Tag en chance og se, om det ender med et samarbejde. Det gjorde jeg. Og i nogle tilfælde lykkedes det, i andre gjorde det ikke. Gør dit forarbejde ordentligt, men det behøver ikke at være 100 % klar, inden du prøver det af. Lad dig ikke gå på af et nej. Dem får du mange af. Men det er værd at vente på de ja’er, der også kommer. Tænk ud af boksen. Brug et nej som motivation til at prøve igen og igen”, sagde Nicolaj Sand, med entusiasme i stemmen.

”Og Startup Lab er her netop for at give unge mennesker som jer gode råd til, hvordan I skal komme i gang, og hvilke faldgruber, I skal passe på”.

”Imens det digitale møde fandt sted, sad Sara fra Startup Lab klar på chatten for at svare på spørgsmål fra de 50 elever, der sad og lyttede med. Og interessen fra eleverne var stor”, slutter Carsten Fold.

Nicolaj Sand har selv startet en række virksomheder: MidlerBerg, Ung & Iværksætter og Meptek, og sidder nu som Forretningsudvikler hos Business LF.