Tillykke til 4 anlægsstruktører og en bygningsstruktør
10. april 2019
Madens Folkemøde er lige om hjørnet
9. maj 2019
Vis alle

CELF indgår unikt partnerskab med Team Danmark

Fra august kan de unge mennesker uddanne sig på CELF og dyrke deres idræt på højeste niveau samtidig. Det partnerskab, som CELF og Team Danmark har indgået, gør uddannelsesinstitutionen til Region Sjællands eneste erhvervsskole, hvor det er muligt at kombinere en erhvervsuddannelse med idræt på højeste niveau.

Ordningen gælder indenfor alle de erhvervsuddannelser, der udbydes på CELF som eksempelvis cykelmekaniker, tømrer og elektriker. I øvrigt er det muligt at læse EUX og EUX Business på samme vilkår.

Læs om Team Danmark og uddannelse: https://teamdanmark.dk/uddannelse/

Højeste kvalitet
Udover det faktum, at det nu er muligt for de unge at kombinere idræt og uddannelse, er der også tale om, at områdets klubber og faciliteterne er blandt landets bedste.

De unge kajakroere, der uddanner sig på CELF, bliver forkælet med daglig træning under Finn Larsens pagajer i Superkraftcentret i Maribo, hvor de løbende producerer verdenseliteroere som for eksempel René Holten og Emma Jørgensen.

Brydeklubben Thor i Nykøbing F. har i årevis produceret til eliten – en af dem er Mark O. Madsen. Her bliver det Nationale kraftcenter centrum for bryderne, hvor de bliver overvåget og slynget rundt af sportschef og ungdomslandstræner Thor Hyllegaard Pedersen.

Cykeltalenterne kommer til at klikke i pedalerne fire gange om ugen på det cykelcollege, som CELF med stor succes har drevet i en længere årrække, trænet af Claus Westerholt, som også træner Team Vifra Kvickly Odders U-19 hold. På cykelcollege CELF er Pro Tour-ryttere som Magnus Cort, Christoffer Juul-Jensen og Jesper Hansen alle blevet udsat for hård vind på deres træningsture på Lolland-Falster, mens de har gået på cykelmekanikeruddannelsen.

Søren Vikkelsø, direktør for erhvervsuddannelserne på CELF
” Vi er meget glade for, at aftalen med Team Danmark gør, at det nu er muligt at kunne dyrke sport på højt plan, samtidigt med at man tager en erhvervsuddannelse. Vi vil gøre vores yderste til, at dette bliver en succes for eleverne at kombinere begge ting.”    

Også for de næstbedste
De idrætsglade studerende får mulighed for at bo på skolehjemmet, der er tilknyttet CELF. På CELF har talenterne ligeledes fri adgang til at benytte træningsrummene med vægte og diverse maskiner.

Men det er ikke kun landets absolutte elite, som får mulighed for at kombinere uddannelse og idræt. Også de unge, der har talent, men endnu ikke er helt på Team Danmark niveau, kan bo på CELF og uddanne sig, mens de ror deres kajakker på Maribo Sø, cykler Lolland-Falster tyndt eller bryder på de store madrasser i kraftcentret i Nykøbing F.

Martin Lohse, formand for KFB-udvalget i Guldborgsund Kommune
”Nykøbing Falster er en af de største uddannelsesbyer i vores del af Danmark med mere end 30 forskellige uddannelser. Vi har samtidig en lang række meget dygtige idrætsudøvere i vores kommune, så det nye partnerskab mellem CELF og Team Danmark ligger helt i tråd med de ambitioner, vi har for uddannelse og idræt i vores kommune, senest med vores satsning som “Bevæg-dig-for-livet- visionskommune “. Det er et ambitiøst initiativ og en rigtig god nyhed for området.”

Tine Vinther Clausen, formand for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune
”De muligheder som samarbejder giver, hilser vi velkommen i Lolland Kommune. Og det er netop muligheder som CELF og Team Danmark skaber med den indgåede aftale.

Det, at vores unge talenter både har mulighed for at dyrke deres sport på højt niveau og samtidig tage en uddannelse, gør jo at vi kombinerer det bedste af alle verdener.

Det er, når vi formår at kombinere ting, at vi for alvor skaber noget unikt.”

Det forventes, at CELF bliver en uddannelsesinstitution, hvor Danmarks unge talenter uddanner sig og dyrker deres idræt i et gensidigt inspirerende miljø, der giver genlyd landet over og tiltrækker unge fra hele landet til Nykøbing F og Lolland-Falster generelt.

Læs mere om CELF og Team Danmark partnerskabet:
https://www.celf.dk/team-danmark-og-elitesport/