Nye Ejendomsserviceteknikere
11. november 2019
Nye elektrikersvende
22. november 2019
Vis alle

CELF kører grønnere fremtid i møde

Efter en omgang vinduesrens, nye måtter og tilpasning af radiokanaler, var CELF’s nye lastbiler klar til overtagelse. Jens E Biler havde torsdag morgen klargjort de sidste detaljer, så lastbilerne stod knivskarpt, da de blev kørt ud fra hallen.

“Lastbilerne er blandt noget af det nyeste og mest højteknologiske, der tilbydes på markedet”, siger Jørn Madsen, faglærer hos CELF. De kører på flådestyringssystemer, som sender rapporter hjem til en computer, så man kan følge chaufføren og kørslen. Det giver mulighed for at se, om chaufføren kører på den mest miljøbevidste måde. Desuden ”taler” disse systemer med satellitter, så lastbilen ved, hvilket gear den skal køre i, når den kører i bakkede omgivelser. Den kan derved selv finde ud af, at den ikke skal bruge krudt på at køre ned ad bakke, samt hvor meget krudt den skal bruge, når den kører op ad bakke.

Foruden flådestyringssystemer kører lastbilerne på GTL fuel – lige så vel som CELF’s andre køretøjer gør. Gas-to-liquids fuel er lavet af naturgas frem for råolie, og der bliver udledt markant færre skadelige stoffer, end hvis det var råolie. Desuden lugter GTL fuel ikke, og det gør luften renere end den traditionelle diesel.

CELF tilbyder nu en mere miljøbevidst tilgang til lastbilsbranchen, og det er vi rigtig glade for

Kim Clausen fra Jens E Biler ønsker tillykke med de to lastbiler til Uddannelseschef Søren Stryhn fra CELF.