Murere imponerer ved svendeprøve
20. april 2017
Kantinen fovandles til en spillehule
5. maj 2017
Vis alle

Elever på CELF nyder obligatorisk motion

”Alle var meget trætte her til morgen, nu er de meget friske. Det giver god stemning og skaber samvær” siger Annabell Gårdred. Hun er 22 år gammel og uddanner sig indenfor lager og terminal på CELF i Maribo. Hver fredag morgen sætter hun og resten af klassen sig i cykelsadlen på 18 nyindkøbte mountainbikes og får de obligatoriske 45 minutters motion, som en reform for erhvervsuddannelserne siden august 2015 har stillet krav om. De øvrige dage kan de unge gå en tur, spille fodbold eller svede i motionsrummet på C.E Christensensvej.

”Det er fedt, at skolen sætter det på programmet. Jeg får i hvert fald ikke altid gjort noget ved det selv,” fortæller Annabell Gårdred. Faglærer René Frederiksen er enig med sin elev i det udsagn:

”Man får det ud af det, at man burde gøre det noget mere,” konkluderer han på egne vegne. Som underviser mærker han også, at motionen er et kæmpe plus for eleverne.

”De er simpelthen mere klar til at tage imod den viden, de skal have. Og selvom det er en dag som denne, hvor det er lidt halvkoldt og regner, kommer vi afsted med en rask lille konkurrence om at komme først. Det giver undervisningen medvind.”