Tillykke til et hold cykelmekanikere
20. februar 2018
Gymnasie- og folkeskoleelever fejrer Pi Dag
15. marts 2018
Vis alle

Første kokke til svendeprøve på Lolland-Falster

”Det har været spændende, men det fedeste ved at komme tilbage er, at jeg har vist faglæreren, der havde mig på grundforløbet, hvad jeg har lært i læretiden. At han har kunnet lide min mad og set, at jeg har rykket mig,” siger den unge kok, der har planer om at opleve verden via sit fag og senere hen blive selvstændig.

Undervisningen på CELF varetages af Jesper Engel og Thea Kaad. De to lærere har sat et forløb sammen til kokkene, som har resulteret i 99% tilfredshed i den netop afholdte elevtrivselsundersøgelse:

”Vi mener, det er et resultat af flere ting. Gode gæstekokke, oplevelser man kan knytte læring til – for eksempel da vi sendte lærere og elever på jagt med efterfølgende tilberedning af vildt, og endelig muligheden for at eleverne løser de skriftlige opgaver, når det passer til dem. Vi arbejder med en stor grad af tillid og relationer til eleverne. Dét giver pote,” siger uddannelseschef John Rasmussen.

Siden august 2017 har spirende kokketalenter kunnet læse hele kokke og cateruddannelsen på CELF i Nykøbing F. Den mulighed har elleve elever indtil videre valgt og torsdag den 22. februar, skal der for første gang nogensinde laves svendebreve i køkken 501 på CELF.

Blandt de, der lige nu sliber knivene og trawler sig igennem opskrifter, er 24-årige Amel Lozic fra Nykøbing F. Grundforløbet læste han på CELF, men hovedforløbet førte til et skoleskifte til Restaurationsskolen i Valby. De sidste 7 uger har han været tilbage på CELF, hvor det hele startede.

”Jeg oplever opbakning her – at lærerne er engageret i én. Det er fedt, for den mundtlige gennemgang af svendeprøven kan godt gøre mig ret nervøs,” siger han.

Af samme grund har de sidste mange uger budt på eksamenstræning, afbrudt af enkelte gæstelærerbesøg fra både London og Nykøbing F.

Stort tillykke til de to første elever som bestod deres svendeprøve i går – fra venstre ses:

Faglærer Thea Kaad, Patrick Nielsen, Nykøbing, (Hotel Falster, Nykøbing), Amel Lozic, Nykøbing, (tidligere Flames, Nykøbing), Faglærer Jesper Engel.

I april afholdes der igen svendeprøve – denne svendeprøve gælder blandt andet for 8 elever fra Scandlines som færdiggør deres uddannelse i catering og smørrebrød.