Et hold smede har bestået deres svendeprøve
17. december 2018
Tillykke til de nye svende på Installationsteknikeruddannelsen
21. december 2018
Vis alle

Højt snit til handelsstudenter

Lolland Falsters højeste gennemsnit tilfaldt i 2018 Handelsgymnasiet i Nykøbing. Et resultat, der ifølge rektor og lærerne skyldes en kombination af dygtige elever og en bred indsats.

”Sammenhængen mellem trivsel og læring er et område, vi har haft fokus på de senere år, og jeg håber, vi kan gentage successen i fremtiden”. Sådan siger rektor på Handelsgymnasiet (hhx), Helle Holst, om de resultater, hun netop har læst på uddannelsesstatistik.dk. Med et gennemsnit på 6,9 er HHX landsdelens højest rangerede gymnasium. Derudover gælder, at  eksamensresultatet både overgår Regions Sjællands hhx-gennemsnit (6,7) og hhx-gennemsnittet på landsplan (6,8).

Emma Thurø er et eksempel på en elev, der dimitterede fra HHX i sommeren 2018 og hun er dermed en af de 125 elever, som var med til at sikre snittet.

”Det betød noget, at vi blev dygtigere – ikke bare for os selv, men også for lærerne”, husker den 20-årige student, der i dag har to jobs og sparer op til en rejse, inden hun formentligt starter på en HA(jur.) til sommer. At lærerne går op i elevernes læring er en selvfølge, men på lærerværelset på Merkurs Plads, er det mere end det. Ifølge bekendtgørelsen skal eleverne evaluere undervisningen.

Der er ingen krav til selve indholdet, men blandt lærerne på HHX er det et værdifuldt og hudløst ærligt værktøj, der skal gøre undervisningen og trivslen bedre. Derfor formulerer de gerne spørgsmål, hvor de er oprigtigt nysgerrige på svaghederne i undervisningen, fortæller elevvejleder Mark Møller:

”Vi er oprigtigt interesserede i elevernes holdninger, for vi tror på, at elever, der lærer noget, også er elever, der trives og har det godt, hvorpå de lærer endnu mere. Med anonyme tilbagemeldinger kommer svesken virkelig på disken. Det kan være hårdt, for vi tager det til os og arbejder med det. Forudsætningen er, at vi har tillid til hinanden og tør dele en fiasko.

At HHX i Nykøbing skulle udmærke sig på den måde, er ikke et udtryk for en målrettet indsats for højere karakterer, for skolen har haft andre og bredere mål for øje gennem en lang årrække.

”Alle skoler vil gerne have dygtige elever, men vores mantra har været, at vi gerne vil have rare elever, som gerne vil lære noget og dermed gives de modet og lysten til at læse videre. Men vores elever har ikke bare været rare – de har også været dygtige”, uddyber rektor.