Handelsgymnasiet på introtur
2. september 2014
24. september kan der være problemer med telefonerne på CELF
8. september 2014
Vis alle

Introtur skaber sammenhold

Den 20. august 2014 var ca. 90 1. års-elever fra teknisk gymnasium i Nykøbing på den årlige hyttetur for nye elever. Turen er med til at skabe et stærkt sammenhold på gymnasiet fra starten af.

Fordelt på ni hold begav eleverne sig ud på en cykeltur på omkring 30 km, hvor de efter de udleverede koordinater skulle besøge 11 poster, inden de nåede frem til Abildvig ved Næsgaard, hvor de skulle tilbringe det næste døgn.
 
De syv af posterne var bemandede med lærere eller 2. års-elever. Ved hver post skulle holdene løse en lille opgave, hvorefter de blev tildelt point efter hvor god deres løsning var.
 
På de ubemandede poster skulle de tage et billede og SMS´e det til en af lærerne i planlægningsgruppen.
 
Pointene blev herefter lagt sammen, og det vindende hold bliver offentligt på en kommende morgensamling, hvor alle eleverne, der går på HTX, er til stede.
 

Indholdet

Efter ankomsten til Abildvig blev der afviklet en håndklædevolley turnering, som blev styret af to 3. års elever.
 
Eleverne raflede herefter om hvilke praktiske opgaver, de skulle være med at løse i forbindelse med opholdet i hytten. Det kunne være madlavning, som vores kok, Patrick fra 3. Htx havde hovedansvaret for, såsom opvask eller tilberedning af morgenmad.
 
Efter aftensmaden var der underholdning, hvor hver 1. års-klasserne optrådte for deres kammerater, hvor de i ”hitte på fasen” fik støtte af tolv 2. & 3. års htx´ere. Så blev der tændt blå på stranden og bagt snobrød og hygget.
 
På anden dagen var der efter morgenmaden en gruppeopgave, hvor eleverne skulle bygge en bro af 10 meter bølgepap, et stk. A4 papir, en rl. tape, og hjælpemidlerne en saks og en blyant.
 
De færdige broer blev bedømt i en teknologitime, hvor en vinder fra hver klasse blev fundet.
 
Efter indtagelsen af middagsmaden kunne eleverne cykle de ca. 25 km tilbage til skolen.
 
Se fotos fra turen på teknisk gymnasiums facebookside.