To elever til Skillsmesterskaber i Herning
9. januar 2018
Åbne døre på CELF
18. januar 2018
Vis alle

Med vilje skal lærepladsen findes

“Det var en kæmpe gave.”

Sådan siger begge kvinder ordret om udsigten til at starte på en læreplads, der varer hele læretiden ud. For den 35-årige Nadia Sørensen foregår det i køkkenet på Sofie Rifbjerg Efterskole. For 26-årige Jennifer Unwin Nobel hedder lærepladsen Rigshospitalet.

Uddannelsen til ernæringsassistent har været og er populær. Det har betydet, at lærepladserne har været og er ekstremt eftertragtede. Nadia søgte 31 steder og Jennifer søgte både i Sønderborg og Aarhus, inden begge elever fra CELF’s uddannelse i Nakskov, lige før jul fik beskeden om, at de havde en plads.

“Det har været så fedt at gå her, hvor jeg har været en del af et fællesskab og samtidig kunnet gå lidt i min egen boble, når jeg gerne ville det. Men nu glæder jeg mig også til at komme videre,” siger Jennifer, der husker tilbage på tiden i folkeskolen med blandet fornøjelse. Hun havde svært ved at lære nyt og oplevede, at omgivelserne ikke troede på hende. Det viste sig, at hun havde ADHD og derfor indlæringsvanskeligheder. Derfor er det dobbelt så dejligt, at hun står, hvor hun gør i dag og faktisk har fået mod på endnu mere – både fagligt og personligt.

“Jeg vil have flere uddannelser – måske noget pædagogik. Jeg vil også til Australien og besøge familie. Jeg vil,” siger hun.

Det har hun til fælles med klassekammeraten og kollegaen Nadia.

“Jeg var lige ved at tabe modet, men så kom brevet. Det giver en enorm ro at vide, hvad jeg skal fremover,” siger Nadia Sørensen og giver følgende råd til andre, der søger elevplads:

“Bliv ved og vær fleksibel i forhold til også at søge steder, som måske ikke lige er drømmen.”

 

 

Jennifer Unwin Nobel skal i lære på Rigshospitalet fra slutningen af januar


Sofie Rifbjerg Efterskoles godt 90 elever får i de kommende år glæde af Nadia Sørensens madlavning og bagværk, for eksempel fastelavnsboller som om lidt møder denne farvestrålende glasur. “Det må godt være lidt festligt, når det er fastelavn,” siger hun.