Gymnasieelever dyster i regionale mesterskaber
29. august 2019
Nye bådmekanikere
30. september 2019
Vis alle

Mere efteruddannelse til Lolland-Falster

CELF vil i fremtiden kunne tilbyde 75 procent flere efteruddannelser.

”Der er bestemt grund til at fejre det her – ikke bare for os, men også i et større perspektiv. Erhvervslivet skriger på mere faglært arbejdskraft. Efteruddannelse er en, i mine øjne, overset hjælp til at løse den udfordring,” siger Kim Normand, markedsdirektør på CELF.

Undervisningsministeriet beslutter, hvilke skoler der får retten til at udbyde arbejdskurser, også kaldet AMU-kurser. Behovet for at gøre det lokalt er, ifølge markedsdirektøren, stort og voksende:

”Byggeriet af Femernforbindelsen kommer uden tvivl til at øge behovet for efteruddannelse, så her bliver der brug for de kurser, vores faglærere på struktøruddannelsen kan stå i spidsen for. Med den travlhed vi ser i alt fra el, over VVS til gastrofaget, er der generelt brug for let, fleksibel og lokal efteruddannelse.”

I installationsvirksomheden Enelco ser man frem til mulighederne for at sende medarbejdere på AMU-kurser:

”Hidtil har vi sendt dem på produktspecifikke kurser, som er væsentligt dyrere. Eller vi har afventet næste kursus, som kunne være i Frederikshavn eller Hadsten,” forklarer ejer, Lars Sørensen.

Det nye udbud af kurser kommer ikke kun til gavne elektrikerne, vvs’erne og bygningsfagene – også på ledelsesgangene er der nye muligheder undervejs:

”Vi har hele tiden haft kompetence til at drive kurser indenfor ledelse og har gjort det, men det har hvilet på andre skolers nåde – hvorvidt de ville låne deres godkendelse til os eller ej. Derfor glæder vi os nu til at løse flere opgaver – også på det felt,” slutter Kim Normand.