Studenterne sprang ud på EUX Business
27. juni 2018
Tillykke til nye smedesvende
28. juni 2018
Vis alle

Ny robot kommer til teknisk gymnasium

UR3 er ikke bare fremtiden, men også et af nutidens navne inden for robotteknologi. Efter sommerferien vil unge, der starter på teknisk gymnasium (HTX) i Nykøbing F. få mulighed for at lære UR3 bedre at kende – for eksempel i fagene teknologi, design og produktion, hvor UR3 og automatiseringsudstyr kan lære dem, at arbejde med logistik og automatiseringsteknik.

Det er en større investering gymnasiet nu sætter i robotteknologien, og det får smilet frem hos rektor Bo Rasmussen:

”Det er noget, vi længe har ønsket os. Fremtidens uddannelser og arbejdsmarked efterspørger unge, der kan og vil noget inden for robotteknologi,” forklarer han og fortæller, at Syddansk Universitet har en uddannelse til civilingeniør i robotteknologi, hvorfra kandidaterne er i høj kurs på arbejdsmarkedet og arbejder med alt fra nødstrømsanlæg i Bank of America til automatisering i vaskeribranchen.

Helt lokalt er der også allerede tegn på, at rektor har fat i noget.  For lidt mere end en måned siden kunne man således læse i Folketidende om Nordic Filtration, der lagde mere produktion i hænderne på robotterne.

”Den slags historier bekræfter os naturligvis i, at det er helt nødvendig og rettidigt at få udvidet vores muligheder for at undervise i den teknologi”

Det tekniske gymnasium i Nykøbing F.  flyttede i 2016 til Merkurs Plads, hvor også handelsgymnasiet hører hjemme. Her står den på destilleret vand i hanerne på laboratorierne og i det hele taget topmoderne undervisningsfaciliteter. Det tyder på, at ungdommen har taget godt imod forandringerne. HTX kan i hvert fald se frem til et rekordhøjt optag på uddannelsen med næsten 100 elever. Investeringen hænger dog ikke sammen med det flotte optag, fortæller direktør for HTX Kim Normand:

”Det er et fantastisk optag, men vi havde købt UR3 alligevel. Det er simpelthen et must, hvis vi fortsat skal ruste de unge bedst muligt til fremtiden,” slutter han.

Per Kazimirzak (længst til venstre), Frederik Emil Strange og Jørn Thorup Madsen begejstres over UR3