Nyrenoveret skolehjem bliver hurtigt personligt

Det kræver ikke mere end fem personlige skatte for at et værelse på CELF’s skolehjem bliver endda rigtig hyggeligt. Nye gulve, bedre energiløsninger og enkel indretning er tre af hovedingredienserne i renoveringen af skolehjemmet, som gik i gang før sommerferien.

“Vi er rigtig glade for resultatet, som elever fra flere af vores uddannelser har været med til at frembringe. Nu kan vi tilbyde lyse værelser, som hurtigt kan få et hjemligt præg, hvis eleverne tager nogle personlige sager med. Samtidig har vi fundet nogle rigtig gode løsninger i forhold til at det skal kunne holde til meget brug,” forklarer bygningschef Peer Lundquist.

Værelsernes hvide vægge brydes af sorte reoler, stole, lamper og sengeborde. For at bløde lidt op på det sort/hvide er skrivebordene fremstillet af træ, nemlig MDF plader, som har fået en ordentlig gang lak.

Arbejdet er for det meste udført af gode kræfter på stedet, for eksempel tømrer og elektrikerelever.

“Nu vi var i gang, kunne vi lige så godt sørge for at både sanitet og belysning var blandt det bedste i forhold til energiforbrug. Man kan godt sige, at vi er blevet lidt grønnere,” fortæller Peer Lundquist.

Det er i første omgang primært elever på hovedforløb, der har fået adgang til de nye værelser. Men det er planen at samtlige værelser, både enkelt og dobbelt, skal sættes i stand.

“De skal have det godt, når de bor hos os,” slutter Peer Lundquist.

Der er plads til 166 skolehjemselever på CELF. Blandt mestre har opholdene ry for at modne eleverne og nu kan det altså ske i  helt nyrenoverede omgivelser. Du kan se mere om skolehjem her: