People 50+ back to work

Resumé:

Projektet har til formål at styrke voksenes nøglekompetencer og anerkendelse af voksens formel og ikke-formel læring. Arbejdsløse mennesker over 50 når har ofte færdigheder og viden, som de har opnået i deres lange arbejdstid. Anerkendelse af disse færdigheder vil hjælpe karriereplanlægning, finde vej tilbage til arbejde og opbygge individuelle læringsstier for at tilpasse de nødvendige færdigheder.

Projektet støtter to målsætninger for Nordplus Adult-programmet: anerkendelse af voksenformel og ikke-formel læring samt styrkelse af sammenhængen mellem voksenuddannelse og arbejdsliv.

Projektets mål er at fremme beskæftigelse af arbejdsløse over 50 år. På organisationsniveau er målet at professionalisere anerkendelsen af tidligere læring ved at udarbejde nye metoder til karrierevejledning.

Hensigten med projektet er at udvikle et nyt værktøj og en metode til at anerkende forudgående læring af nøglekompetencer hos personer over 50 år, der ønsker at finde vej tilbage til arbejde. Det vil hjælpe personer over 50 år til at markedsføre sig selv til arbejdsgivere bedre og på den anden side at skabe bedre karriereplanlægning for fremtiden. Værktøjet / metoden hjælper karriereådgivere til at støtte kunderne (50+) for at få et nyt job ved at finde deres måske skjulte ekspertise og færdigheder. Det hjælper også med at gøre individuelle læringsstier til elever i begyndelsen af deres studier.

Konsortium:

  • Edupoli (FI)
  • Utbildning Nord (SE)
  • HEA (SE)
  • Vestifex (EST)
  • CELF (DK)

Projektperiode:

Budget:
€ 49.830

Involvere afdelinger på CELF:
Sekretariatet for Projekter & Internationalisering samt Smedeafdelingen i Nakskov.

For yderligere information, kontakt venligst:
Claus Brandt Kristensen
International Koordinator