Elever fra CELF imponerede under restaurantdysten
18. september 2017
Små aktionærer til store investordag
26. september 2017
Vis alle

SDU nørder innovation i Nakskov

De fleste kender til brainstorm, men hvad med divergent thinking, 635- og headstandmetoden? Eleverne på Teknisk Gymnasium og Handelsgymnasiet i Nakskov spidsede ører, da Syddansk Universitet (SDU) kom forbi og lavede workshop om innovation. Christian læser til daglig en master of Science in engineering, innovation and business på SDU i Sønderborg. Han fik blandt andre Mads, Phillip, Jonas, Kresten og Nikolaj i gang med 635 brainstorm, hvor man videreudvikler hinandens ideer i fem runder. Emnet på dagens workshop var “det intelligente hjem.” Blandt ideerne som skulle videreudvikles, var en organisk skraldespand, som selv laver biodiesel.

“Fælles for de metoder, jeg præsenterer jer for i dag, er, at ingen af ideerne er dumme eller umulige. Skriv alt ned,” sagde Christian lige inden eleverne gik i gang.

Det passer rigtig godt til det præg rektor Charlotte Maegaard Kristiansen gerne vil sætte på gymnasierne.

“Elever fra HTX og HHX i Nakskov skal selvfølgelig havde den faglige ballast, de skal bruge på videregående uddannelser. Men derudover vil vi uddanne elever, som tør at tænke anderledes, som leger og som ved, at dét at begå en fejl også er enormt lærerigt.”