Sport science – en helt ny studieretning på teknisk gymnasium i Nykøbing F

Velkommen til INFO-aften og Julemesse
15. november 2017
Tillykke til et hold ernæringsassistenter
18. december 2017
Vis alle

Sport science – en helt ny studieretning på teknisk gymnasium i Nykøbing F

De sundeste elever på sydhavsøerne vælger idrætslinjen, sport science, på teknisk gymnasium i Nykøbing F.

På sport science får du viden om kroppen. Du er i hallen eller i naturen tre lektioner om ugen og i laboratoriet seks lektioner om ugen. Her får du den videnskabelige tilgang til kroppen og undersøger, hvordan dens celler påvirkes af alt fra kaffe til løb.

Du får en bred indføring i anatomi og fysiologi – ligesom mental psykologi og smerte er blandt emnerne, du kommer til at arbejde med på sport science. For eksempel hvordan organismen tilpasser sig ekstreme forhold. Den nye studieretnings unikke kombination af krop og videnskab tager projektarbejdet til nye højder. Her kan der foretages brugbare målinger og laves research, så projekterne bliver virkelige. Endelig, og netop med sundheden for øje, er idrætten også det mentale pusterum, hvor vi bruger kroppen.

Elever på sport science bliver ikke bare de sundeste på sydhavsøerne. De bliver naturvidenskabeligt stærke med fag på højeste niveau og dygtige til samarbejde, instruktion og lederskab.

Mød to lærere fra sport science:

Nikolaj er 32 år gammel og har en kandidat i Idræt og Sundhed fra SDU. Han har stor erfaring indenfor personlig træning og i sine juniordage spillet fodbold og bordtennis på højt niveau. Han vil blandt andet arbejde på, at eleverne får en stærk krop og stor kropsbevidsthed, der kan bære dem sikkert ind i fremtiden.

Ivar Dencker er 55 år gammel og kommer med en Ph.d. fra Københavns Universitet (KU). Han har ledet forskningsarbejdet i surkirsebær på Landbohøjskolen KVL/KU igennem 10 år. Han er virkelig nørd på den fagligt  fede måde og underviser i både biologi og bioteknologi.