Tillykke til den første Student på Teknisk Gymnasium i Nykøbing
16. juni 2022
Tillykke til nye smedelærlinge
22. juni 2022
Tillykke til den første Student på Teknisk Gymnasium i Nykøbing
16. juni 2022
Tillykke til nye smedelærlinge
22. juni 2022
Vis alle

Bliv klejnsmed eller rustfast smed

Få en uddannelse og et job i en industri med mange muligheder og stor teknologisk udvikling. Du får løn allerede når du starter på uddannelsen på CELF.

Hvad laver en smed
Vi uddanner klejnsmede og rustfaste smede. Begge typer smede arbejder efter tegninger. Du starter med det rå materiale og gennemfører alle arbejdsprocesser, indtil konstruktionen er færdig. Faget er et håndværk, men er også inde i en teknologisk udvikling med f.eks. automatiseret svejsning og computerstyring. Det kræver altså også viden inden for dette område at blive smed.

Som klejnsmed laver du både reparationsarbejde og fremstiller nye produkter. Du kan f.eks arbejde på rækværk, trapper, døre, og låse eller deltage i fremstilling af rensningsanlæg, elevatorindhegninger og kraner. Nogle arbejder med installation af røranlæg i bygninger eller inden for fremstilling af motorer, vindmøller og pumper. En del arbejder i virksomheder, der eksporterer og handler engros med maskiner.

Som rustfast smed arbejder du i virksomheder, der fremstiller konstruktioner i rustfast stål, kobber, aluminium og andre metaller, især til procesindustrien, fx levnedsmiddelindustrien, medicinalindustrien og den kemiske industri.

Det særlige ved dette hold
Virksomhederne nederst på siden er gået sammen om at tilbyde dig uddannelsen til smed. Du bliver ansat i én af virksomhederne og får løn fra starten af din uddannelse. Det giver en bedre økonomi og tryghed at være ansat i en virksomhed fra starten.

Jobsikkerhed
Inden for metal-industrien mangler der folk og særligt fag-lærte er der efterspørgsel på. Derfor giver uddannelsen, som smed dig stor sikkerhed for job i fremtiden.

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen gennemføres i et samarbejde mellem din
virksomhed og CELF. Uddannelsen er opdelt i skole- og
oplæringsdele.

Uddannelsen varighed
Den samlede uddannelse tager 4 år inkl. 20 ugers grundforløb. Grundforløb 2: 8. august 2022 – 13. januar 2023

Skoleforløbene foregår på CELF, Campus Nakskov, Søvej 6, 4900 Nakskov. Praktikperioderne foregår i den virksomhed, du bliver ansat i.

Hvis du er interesseret, skal du gøre følgende:
Send din ansøgning og dit CV til den virksomhed, du helst vil ansættes hos.

Begrænset antal pladser pr. virksomhed.

CELF og virksomhederne forbeholder sig ret til at sende din ansøgning videre til de øvrige deltagende virksomheder, såfremt vi ikke kan opfylde dit første ønske.

Ansøgningsfrist
søndag den 3. juli 2022
Uddannelsen starter den 8. august 2022

Yderligere information
Ring til os, hvis du har brug for yderligere oplysninger. Du er også velkommen til at få en rundvisning på skolen og i vores smedehaller.