Brev til det lokale erhvervsliv: Få sikret din arbejdskraft i tide

Bliv industrioperatør og få løn under hele uddannelsen
1. juni 2022
Tillykke til nye elektrikere
15. juni 2022
Bliv industrioperatør og få løn under hele uddannelsen
1. juni 2022
Tillykke til nye elektrikere
15. juni 2022
Vis alle

Brev til det lokale erhvervsliv: Få sikret din arbejdskraft i tide

Hand Holding Red Horseshoe Magnet Attracting Pawn Figures

Der er generel høj produktivitet i vores lokalsamfund. De mange anlægsbyggerier kombineret med den grønne omstilling og klimakravet om at reducere co2, har ført til mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Der skal uddannes flere faglærte, så efterspørgslen kan imødekommes, men der er kamp om de dygtige unge. De små ungdomsårgange kombineret med det store udbud af muligheder, gør det sværere at tiltrække og fastholde elever til de erhvervsfaglige uddannelser.

Allerede nu er der virksomheder, der ikke kan imødekomme ordrer grundet personalemangel og udviklingen går desværre kun den forkerte vej.

Virksomhederne kan sikre sig arbejdskraft, ved at ansætte lærlinge tidligere i uddannelsesforløbet. Dette er er en praksis mange virksomheder benytter sig af og mange elever har allerede en læreplads, når de starter på grundforløbet.

Dette er en positiv udvikling, da det er med til at tiltrække elever. Desværre gør det også, at mange virksomheder oplever at de ikke kan få de nødvendige lærlinge, hvis de ikke har ansat eleverne i tide.

Trepartsaftalen dikterer nemlig, at 80% af eleverne skal have en læreplads inden afslutningen af grundforløbet. De virksomheder der tøver og satser på at ansætte lærlinge efter grundforløbet, ser sig desværre slået af de proaktive virksomheder, der i tide har sikret sig fremtidens kvalificerede arbejdskraft.

CELF kan hjælpe virksomhederne med at finde de nødvendige lærlinge i tide, så det ikke går ud over produktionen og i sidste ende, virksomhedens økonomi.

Kontakt vores konsulenter for partnerskaber & lærepladser.