Danmarks bedste tømrerlærling fik studenterhuen på
11. juni 2020
Tillykke til et hold serviceassistenter
25. juni 2020
Vis alle

Fremsynede virksomheder sikrer fremtiden

6 industrivirksomheder på Lolland Falster og Sjælland (Haribo Produktion A/S, Viking Malt A/S, All Steel by Ropox, Faxe Kalk A/S, Hardi International A/S og Ardo A/S) og CELF har siden 2017 arbejdet sammen om at sikre industrien kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Industrivirksomhederne stod over for den udfordring, at gennemsnitsalderen i deres virksomheder var over 50, og det kunne give udfordringer, når flertallet nærmede sig pensionsalderen.

Løsningen blev, at virksomhederne dannede et klyngesamarbejde, hvor de alle gav håndslag på, at de hver især ville ansætte 1-6 elever hver. For at tiltrække de unge tilbød de lærlingeløn fra dag 1 på grundforløbet.

CELF lovede til gengæld, at forløbet ville have ekstra fokus på også den personlige kompetenceudvikling af den enkelte elev i tæt samarbejde med den tilknyttede virksomhed.

Og her er de så. Resultatet af det gode samarbejde. 14 nyuddannede industrioperatører* Branchens fremtid.

Det 3. hold starter til august

Til august starter det 3. forløb i dette klyngesamarbejde. Ved de to foregående forløb har alle elever været i 14 dages praktik i to af de andre virksomheder i samarbejdet. Det har givet en yderligere erfaring og indsigt i de forskellige produktionsprocesser, der kan være i en industrivirksomhed.

Når det 3. forløb starter op til august, bliver det med den lille ændring, at eleverne fortsat skal i praktik i 2 andre virksomheder, men det bliver en elev fra holdet, der er vært for den elev, der kommer på besøg.

Det er ren win – win. Den personlige kompetenceudvikling kommer i spil på nye måder, og eleven der er ”gæst” bliver taget imod af en af sine ”egne”.

Disse 8 virksomheder står bag holdet, der starter I august 2020:
Haribo Produktion A/S, Nordic Sugar A/S, Codan Medical ApS, All Steel by Ropox, Hardi International A/S, Ardo A/S, JO Safety A/S og Metalcolour A/S.

På billedet ses:

Venstre række ovenfra og ned

Jonas Sandau : Hardi
Mohamad Jafo : Hardi
Soubhi Habach : Faxe Kalk
Muhammed Asif : Hardi

Midderste række ovenfra og ned

Victor Lambrecht : Ropox
Rikke Rasmussen : Viking Malt
Lukas Christensen : intecq
Stefan Bøgebjerg : Faxe Kalk

Højre ovenfra

Jonas Abildgaard : Ardo
Frederik Jensen : Haribo
Dennis Schultz : Viking Malt

*3 elever var ikke til stede på billedet