Tillykke til nye smedelærlinge
5. oktober 2020
Tillykke til nye cykelmekanikere
22. oktober 2020
Vis alle

Sammen uddanner vi dygtige fagfolk

”Stabilitet og dygtige lærere er grundsten i undervisningen af lærlinge,” fortæller Rene Bjerkan, der er servicechef i KT Elektric, og fortsætter: ”der er bare styr på tingene hos CELF. I en metaforisk sammenligning mellem folkeskoler og privatskoler er CELF en privatskole”.

René fortæller, hvor vigtigt det er for KT Elektric, at lærlingene giver uddannelsen sit fulde fokus, så de kan nå at lære alt det, CELF’s lærerstab overhovedet kan lære dem. Derfor bor KT Elektrics lærlinge også på CELF’s skolehjem. Lærlingene bliver sendt på uddannelse og på skolehjem i par, så de har mulighed for at følges til/fra CELF. Derved har de mindst én bekendt at læne sig lidt op ad, når omgivelserne pludseligt er nye og ukendte. Både KT Elektric og lærlingene er begejstrede for de fritidsaktiviteter, der bliver tilbudt på skolehjemmet:

”Aktiviteterne giver grobund for et godt fællesskab, og det støtter lærlingene i deres dagligdag i nye omgivelser. Det fællesskab, lærlingene oplever på CELF’s skolehjem, er afgørende faktor i, at lærlingene kommer glade hjem fra opholdet,” siger Rene Bjerkan om lærlingenes retur til KT Elektric.

KT Elektrics afdeling i København sidder en elev, som har taget turen, den modsatte vej. Han er flyttet fra Lolland Falster til København, så han kunne arbejde for KT Elektric. Én af de ting, KT Elektric går højt op i, er kvaliteten og dygtigheden af sine medarbejdere. De får mange ansøgninger, men de ansætter kun de bedste.

Rene Bjerkans grund til fortsat at arbejde tæt sammen med CELF er, foruden den høje kvalitet, at han føler sig værdsat som mester. Desuden har han kendt uddannelseschefen på Teknologi på CELF, Claus Petersen, igennem 12 år, så det falder dem begge ganske naturligt at arbejde sammen om at sørge for, at arbejdsmarkedet bliver beriget med dygtige fagfolk.