Brobygning på fødevarer (Nakskov)

Hvad skal du opleve?

På brobygningsforløbet inden for fødevarer i Nakskov skal du lære en masse om, hvad det betyder at kende råvarerne og kunne tilberede og sammensætte dem optimalt for at få en god madoplevelse.

Dag 1
Velkommen og kort teoretisk introduktion og oplæg til dagens program.

Undervisningen foregår hovedsagligt praktisk i køkkenet. Den første dag skal du samme med andre elever fremstille og anrette hjemmelavede pastaretter.

Samtidig skal du via et skema reflektere over tilberedningsmetoder, grundsmage m.v.

Dag 2
Denne dag skal du arbejde med fremstilling af alverdens ”Fastfood”. Vi arbejder samtidig med næringsstofferne i maden.

Dag 3
Dag 3 skal du igen arbejde praktisk i køkkenet, denne gang med grøntsager og frugt. Dagen har fokus på råvarekendskab og værktøj.

Dag 4
Du skal igen arbejde i grupper. Denne gang består opgaven i at fremstille og anrette en 3- retters menu.

Dag 5
Sidste dag på brobygning bruges til at snakke om alt det, du og de andre elever har lært i løbet af ugen. I skal bl.a. spille faglig Jeorpardy. Dagen sluttes af med en gennemgang af uddannelserne under fødevarer. Ugen evalueres skriftligt samt med den enkelte elev og faglæreren.

Hvad er brobygning?

Brobygning er for dig der går i 9. eller 10. klasse. Brobygningen varer i 5 dage. Du får her en forsmag på en eller en gruppe af uddannelser, inden du skal vælge, hvad du vil efter grundskolen. Du får set skolen, møder vores lærere og elever – og kan mærke efter, om det kunne være noget for dig.

Du får information om, hvad grundforløb 1 er for noget. Grundforløb 1 er det, vi kalder de første 20 uger af din uddannelse. Alt dette får du meget mere at vide om.

Hygiejnen er vigtig

Du skal have rene lange bukser på, opsat hår (hvis du har hår længere end til skuldrene), korte negle, ingen neglelak eller smykker. Du får udleveret T-shirt, forklæde og skridthæmmende sko, når du skal være i køkkenerne.

Er du blevet nysgerrig på uddannelserne?

Her kan du læse lidt mere om de enkelte uddannelser indenfor fødevarer:

Kantine

Der er åbent i vores kantine. Her kan du købe frokost, frugt og drikkelse m. m.

Du er også velkommen til at medbringe din egen madpakke.

Bus til skolen

CELF Nakskov ligger ca. 8 minutters gang fra Nakskov Station. Der kører tog hver halve time.

Mød en elevvejleder

Brobygningsforløbet skal bidrage til at du lettere kan vælge den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig. Vi vil derfor fortælle dig om de forskellige uddannelser og hvilke jobmuligheder disse giver. Du er også velkommen til at skyde løs med spørgsmål.

Mødested 1. dag

CELF, Søvej 6, 4900 Nakskov – afsnit 1.

Tid

Kl. 8.00 – 12.50 begge dage.