Brobygning på el, automatik og VVS

Hvad skal du opleve?

På brobygningsforløbet på el, vvs og automatik skal du prøve kræfter med fagene elektriker, vvs-energispecialist og automatiktekniker. Brobygning er for dig, der går i 9. eller 10. klasse og foregår på Kringelborg Allé 7 i Nykøbing F. Du får her en forsmag på forskellige uddannelser, inden du skal vælge, hvad du vil efter grundskolen. Du får set skolen, møder vores lærere og elever – og kan mærke efter om det kunne være noget for dig.

Grundforløb 1 er det, vi kalder de første 20 uger af din uddannelse. Alt dette får du meget mere at vide om.

  • Går du i 9. klasse er brobygningen et 2 x 2-dages forløb
  • Går du i 10. klasse er brobygningen et 5-dages forløb

For 9. klasser

I løbet af de 2 dage vil du se uddannelser indenfor el, automatik og VVS-energi. Du vil få fingrene i den sidste nye teknologi og opdage, hvordan vi arbejder med den grønne omstilling.

For 10. klasser

El
Her skal du lære lidt om, hvordan en solcelle og en vindmølle virker. Vi skal opstiller solceller og se, om vi kan producere strøm, så en lampe lyser. Vi skal måle, hvor meget strøm solcellen producerer, og vi skal lave beregninger, der sammenligner produktionen fra solceller med vindmøller og traditionelle brændsler som kul, olie og gas. Vi skal også se, hvor meget CO2-udledning, vi har sparet naturen for.

Automatik
Som automatiktekniker er du ekspert i maskiner, programmering og robotter.
På brobygningsdagene lærer du at programmere maskiner. Du skal arbejde i programmet FactoryIO, og målet er at bygge og programmere en virtuel fabrik, som du kan afprøve i et 3d-miljø.

VVS-energi
I VVS-branchen kommer der hele tiden nye tekniske løsninger, som optimerer vores evne til at udnytte energien og skåne miljøet bedst muligt.
Du vil få lov til at afprøve, hvordan man installerer et komplet gulvvarmeanlæg med fjernvarme og trådløs temperaturregulering.
Du vil få et indblik i, hvor meget CO2 man kan spare samfundet for med nye og smartere VVS-installationer.

Kantine

I vores kantine kan du købe frokost, frugt og drikkelse m. m.

Du er også velkommen til at medbringe din egen madpakke.

Bus til skolen

Der kører faste busser til/fra Nykøbing F. Station.

Uddannelsesvejledning

På brobygningsdagene møder du en vejleder, som gerne guider dig ift. dit valg af ungdomsuddannelse. Du får gode råd ift. dine kvalifikationer og interesser, og hører om jobmuligheder.

Du får rig mulighed for at stille spørgsmål.

Mødested 1. dag

CELF, Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F. i kantinen. Her bliver du hentet af en lærer.

Tid

Kl. 8.10 – 13.25 alle dage.

OBS: Der kører faste busser til/fra Nykøbing F. Station.