Boom i lærlingeaftaler på Lolland Falster
24. august 2020
Tillykke til nye industrioperatører
18. september 2020
Vis alle

PÅ TANGTUR MED HAVBIOLOG CLAUS FALCONI

”I skal tænke på tangplanten, som hvis I plukker purløg”, fortæller havbiolog Claus Falconi fra vandkanten. ”Det er vigtigt, at I ikke hiver hele tangplanten op. Det er kun toppen vi skal bruge. Derefter vokser tangplanten ud igen og kan høstes igen og igen. Det er også vigtigt, at I plukker tang, hvor der er rent vand. Tangplanterne indeholder 10-100 gange flere mineraler end fx grøntsager afhængig af tangtypen, men de optager også forurening. Så det er meget vigtigt, at I går ud i vandet og plukker, samt gør det langt væk fra forurenende havne eller lign.

”15 – 20 tangarter bliver høstet og bliver brugt til kommercielt brug på fx Noma. Senere i dag skal vi i køkkenet og eksperimentere med blæretang” slutter Claus Falconi.

Tang var på programmet da vækstcenteret i dag stod bag undervisningen af 23 elever fra Nykøbing og Nakskov og 3 medarbejdere fra Fælleskøkkenet, der laver mad til plejehjem og sygehuse.

Man kan smage på fremtiden den 23. – 24. september, når Dansk Bioøkonomikonference afholdes. Her serverer elever fra CELF smagsprøver på fremtidsmad.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på www.bioguldborgsund.dk.