EUD/EUX businesselever kom tæt på erhvervslivet
24. august 2020
PÅ TANGTUR MED HAVBIOLOG CLAUS FALCONI
3. september 2020
Vis alle

Boom i lærlingeaftaler på Lolland Falster

RIFT OM ELEVERNE

KF Tømrer var heldig at få den sidste tømrerelev, Sebastian. Altså den sidste tømrerelev pt. Der er selvfølgelig et kuld nye elever på vej til januar.

Ud over Sebastian har KF tømrer 2 andre elever ansat.

”Der er gang i hjulene, og der lavers rekordmange uddannelsesaftaler i øjeblikket. Normalt har vi 10-15 elever i vores skolepraktik for tømrere. Men det er altså slut nu.
Godt hjulpet på vej af aftalen om dækning på 90% af lærlingelønnen resten af 2020 for nyansatte elever. Så er beslutningen om en ekstra elev lidt nemmere at træffe”, siger Praktikpladskonsulent Benny Hansen.

Tillykke til Sebastian og Steen fra KF Tømrer med det nye samarbejde.

Fakta:
Det er ikke kun tømrereleverne, der er stor efterspørgsel på. Det gælder alle brancher.
I år til dato har CELF hjulpet 320 uddannelsesaftaler på vej i forhold til 160 aftaler sidste år.

På billedet ses fra venstre Steen Malchow fra KF Tømrer Aps, tømrerlærling Sebastian Kuriata og Praktikpladskonsulent Benny Hansen.

Initiativ og gå-på-mod lønner sig
David Sølling Johnsen er netop startet i lære hos Mertz Jagt og Fritid A/S. Et drømmejob, da David er vild med fiskeri. David søgte uopfordret job som detailelev inden sommerferien og fik i første omgang et nej.

Men da sommerferien nærmede sig, var der brug for en ekstra mand i butikken, og det blev David.
Han sprang til som ferieafløser og fik i løbet at sommerferien overbevist Mertz om, at han skulle være deres nye detailelev.

Siden gik det stærkt. I løbet af en uge blev virksomheden godkendt til at tage elever, der blev skrevet uddannelsesaftale og David startede som elev den 1. august 2020.

Tillykke til David og Mertz.

På billedet ses Praktikpladskonsulent Ove Jensen, Elev David Sølling Johnsen og Jens Christensen fra Mertz Jagt og Fritid A/S.